Békéscsabán rendezték a Kendo Országos bajnokságot
2016. november 01. 12:46

Békéscsabán rendezték a Kendo Országos bajnokságot
Békés megyében meglehetősen aktív harcművész élet folyik. A mostani hétvégén, szombaton, a  városi sportcsarnokban 10 órai kezdettel kerül sor a Magyar Kendo Iado és Jodo Szövetség 2016 évi országos bajnokságára.Még előző napon, pénteken este, a Fegyveres Erők klubjában került sor a békéscsabai kendo egyesület 10 éves fennállásának megünneplésére. Mintegy 50 fős vendégsereg gyűlt össze. Az ország minden részéről képviseltették magukat az egyesületek, s a szövetségi elnökség tagjai. A nyitó beszédet Abe Tetsushi 7. danos mester, országos technikai igazgató tartotta, melyben a Viharsarok Csabagyöngye Kendo Klub munkáját illetően elégedettségét fejezte ki, majd beszélt a kendo országos jelenlegi helyzetéről, és reményét fejezte ki, hogy minél ismertebb sportággá válik Magyarországon a kendo.  Ezt követően Práth Tamás, a békéscsabai klub elnöke, beszélt a megalakulásról, a 10 év jeles eseményeiről és terveikről. Külön kiemelte azon oszlopos egyesületi tagokat, akik munkájukkal segítik a klub működését: Liseczki János 2. danos, Márton Attila 2.danos, Gill Csaba 3.danos mestereket. A beszédeket követően egy jó hangulatú vacsorával zárult az este.

 

            A jó hangulatú jubileum megalapozta a másnapi verseny miliőjét. Kemény összecsapások, izgalmak, nem egyszer váratlan eredmények-vagyis minden adott volt ahhoz, hogy igazi „szamuráj” hangulat alakuljon ki. A két küzdőtéren 11 klub 83 versenyzője vívott meg egymással hét kategóriában.A bajnokság lebonyolítása az úgynevezett „pool rendszerben” történt, vagyis  4 fős csoportokból körmérkőzés alapján 2 versenyző jutott ki az egyenes kieséses szakaszig, ami a döntőkkel végződött. Csattogtak a bambusz botkardok (shinaik), dörögtek a harci kiáltások, a versenyzők nem kímélték egymást. Délután ért véget az országos bajnokság, s a rendezők, a Viharsarok Csabagyöngye Kendo Klub nem csak rendezőként vizsgázott jól. A senior kategória bajnoki címét ugyanis a csabai Márton Attila szerezte meg a hazaiak nagy örömére. Vagyis, minden jó, ha a vége is jó!

Kategóriák és eredmények:

Kisgyermek (8-11):
1.Gaál Zsombor (Budapest MJKK)
2.Mitók Eszter (Budapest MJKK)
3.Peiti Zsolt(Budapest MJKK)

 

Nagygyermek(12-14):

 1. Koós Armand (Győrzámoly)
 2. Küttel Márton (Budapest MJKK)
 3. Németh Csanád (Győrzámoly)

 

Junior (15-17):

 1. Foki marcell (Veszprém)
 2. Puszti Dániel (Budapest MJKK)
 3. Dallos András (Budapest Főnix)
  3.Hausel Richárd (Miskolc)

 

Senior (40-):

 1. Márton Attila (Békéscsaba, Viharsarok Csabagyöngye)
 2. Gazda Péter (Csomád)
 3. Tráser Tamás (Szeged)
  3.Kocsis István (Miskolc)

Nők egyéni:

 1. Szabó Emese (Debrecen)
 2. Fodor Ágnes(Budapest Főnix)
 3. Kocsis Barbara (Veszprém)

Férfi  Kyu  (tanuló) kategória :

 1. Kickinger Ádám (Sopron)
 2. Ilyés Ádám (Veszprém)
 3. Fekete Tamás (Budapest MJKK)
  3.Sztankó József (Hajdúnánás)

Férfi Dan (mester) katgória:

 1. Dubi Sándor (Győrzámoly)
 2. Dubi Attila (Győrzámoly)
 3. Babos (Győrzámoly)
  3.Lápossy Sándor (Budapest MJKK)

A verseny támogatói voltak:Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, Bíró Csaba önkormányzati képviselő, Bora KFT.

Harcművészetekben támogatónk a profight.hu

Gregor László