Kondorosi Demonstrációs Nap
2013. július 17. 20:53

Kondorosi Demonstrációs Nap
A Kondi Alapítvány, a Békés Megyei Harcművész Szövetség és a Kondorosi Kick-box Klub a híres Kondorosi csárda melletti füves téren rendezte meg hagyományos, a harcművészeti irányzatok és klubok közötti barátságot elmélyítő harcművész edzésnapját, az un. Demonstrációs Napot.
Profight: Karate ruhák széles válsztéka!

Idén két napon keresztül sportolhattak az érdeklődők. Már az első nap is eredményes volt, amelyen több, mint 150 résztvevő teljesítette a Kondoros környéki túraútvonalat, zömében kerékpáron. Ezt a napot a község polgármester, Dankó Béla országgyűlési képviselő nyitotta meg. A második napon, a Demonstrációs Napon Kozsuch Kornél alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Haba József IV.DAN tartotta a bemelegítést, majd a hétszeres világbajnok, nyolcszoros Európa-bajnok Debreczeni Dezső V.DAN tartott kick-boksz edzést.

Debreczeni Dezső - V. Dan
Edzés Debreczeni Dezsővel

A második részben a WTF taekwon-do rúgástechnikáit gyakorolhatták a résztvevők Szedoglavits Alajos II.DAN (Békéscsabai Lakótelepi SE) vezetésével, kipróbálva a célpontokra rúgás fortélyait. Teljesen más természetű mozgásanyagot és filozófiát jelentett Dobóvári Erik II.DAN aikido edzése, a hol az izületek is igénybe lettek véve. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket, hiszen ez a verőfényes, de nem túl meleg idő is pártfogolta a gyakorlókat. Ezután ebédszünet következett. A gondos szervezők az ebéd lehetőségét is biztosították a patinás csárdában.

Taekwondo edzés a Demonstrációs napon
Egy kis Taekwondo...

A délután Lévai Péter 3.fokozatú kung-fu mester változatos, játékos elemekkel tűzdelt edzésével kezdődött. Utána Gregor László VI.DAN önvédelmi edzésén a több ember elleni küzdelem is terítékre került. A Demonstrációs Nap hatodik, utolsó edzését az a Lovász György V.DAN tartotta, a ki az SKI Hungary magyarországi szervezetének elnöke, s aki ezért az edzéstartásért indult haza korábban az SKI országos táborából, amiért külön köszönet illeti.

Aikido edzés a demonstrációs napon
Egy kis Aikido...

Egy nagyon tartalmas, hasznos, a célját elérő demonstrációs Nappal zárták az első félévet Békés megye harcművészei. A jó hangulatot, a résztvevők véleményét fejezte ki az a taps az edzések végén, amely megillette az edzéstartókat. A Demonstrációs Napnak tehát van létjogosultsága, s a jövőben is megrendezésre kerül majd.

Önvédelmi edzés
És egy kis önvédekmi tréning...

A rendezvény támogatói voltak: KONDI Kondorosi Ifjúságért Közhasznú Alapítvány. Opivill Kft, Magyar Arany Bt, Kondoros Önkormányzata, Litauszki László vállalkozó, Békés Megyei Harcművész Szövetség, Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesülete.


Gregor László