Könyvajánló: Mantak Chia: Ínerősítő Nei Kung
2013. november 01. 11:04

Könyvajánló: Mantak Chia: Ínerősítő Nei Kung
Útmutató az inak erősítéséhez és egészségük megőrzéséhez valamint az öregedés hatásainak lassításához, akár visszafordításához.
A könyvben Mantak Chia mester:
• Megmutatja, hogyan erősíthetjük az inakat, ami több energiát ad, egészségesebb szerveket, és megelőzi az ízületi gyulladást
• Elmagyarázza, hogyan gyakoroljuk a testtartásokat egyedül vagy társsal
• Bemutatja a mungóbab-zsákos ütő gyakorlatot, amely gyógyítja a sérült inakat és ízületeket, enyhíti a székrekedést, hasi görcsöket, fejfájást, és segíti a méregtelenítést

Az egészséges inak képezik a valódi erő alapját a szervezetben. Az erős és rugalmas inak és a laza ízületek több helyet biztosítanak, ahol tárolható a nyers energia, ami azután magasabb szintű kreatív és szellemi energiává alakítható. Az ín nei kung nyolc tartása kifejezetten az ízületek lazítását valamint az inak egységben való erősítését és növesztését célozza. A páncélinges chi kung gyakorlatához hasonlóan az ín nei kung is a földerő lábakon keresztüli testbe emelésével foglalkozik, hogy táplálja az inakat.

Mantkak Chia: Inerősítő Nei Kung
A könyv borítója

A könyvben Mantak Chia mester bemutatja, hogyan kell elvégezni a nyolc gyakorlatot egyénileg és partnerrel. Elmagyarázza, hogyan segítheti az ín nei kung rendszeres gyakorlása az ízületi gyulladás megelőzését és enyhítését azáltal, hogy a mérgező savas anyagokat kihajtja a testből, és a helyükre gyógyító hatású chienergiát vezet. Ismertet továbbá tíz kiegészítő gyakorlatot is, amelyek megerőltetés nélküli mozgással segítik a sérült inak és ízületek gyógyulását.

Több taoista mester tanítványa, Mantak Chia, 1979-ben alapította a Gyógyító Tao rendszert. Világszerte több tízezer tanítványt oktatott, minden évben körbejárja a világot, 2011 októberétől Magyarországon is tart tanfolyamokat. Ő a Tao Garden Integrative Medicine Health Spa nevű oktatóközpont igazgatója, Észak-Thaiföldön. Több tucat könyv, köztük a Multiorgazmusos férfi és a Szerelmi reflexológia című bestsellerek szerzője.

Az Ínerősítő Nei Kung c. könyv megjelenésével immár teljessé vált Chia mester páncélinges chi kung sorozata, mely a belső-erő fejlesztésről szól. Továbbra is kaphatóak a sorozat korábban megjelent kötetei: a Páncélinges Chi Kung és a Csontvelő Nei Kung.

 

 

Lunarimpex