Bisping hivatalosan is visszavonul!
2018. május 29. 15:06

Bisping hivatalosan is visszavonul!

Búcsúmecs nélkül akasztja szögre a kesztyűjét Michael Bisping.

A korábbi UFC középsúlyú bajnok hétfő hivatalosan bejelentette visszavonulását a kevert harcművészetektől, mellyel egy 14 éves karriert zárt le. Aktív Bisping a sportág úttörője lett az Egyesült Királyságban, valamint a legsikeresebb harcosok közé küzdötte be magát.
 
„Sokáig gondolkoztam, hogy küzdjek-e még, vagy ne. És most sajnos nem egy küzdelmet fogok bejelenteni, hanem az MMA-tól való hivatalos visszavonulásomat.” – mondta Bisping.
 
A 39 éves Bisping nyíltan beszélt döntésének nehézségéről. Még a UFC Shanghai estéjén szenvedett első menetben vereséget Kevin Gastelum-tól mely 22 napon belül a második kudarca volt. Elárulta azt is, hogy 2016 júniusában készen állt a visszavonulásra, de mivel meglepetésére megverte Luke Rockhold-ot, végül nem vonult nyugdíjba.
 
2013 óta komplikációk voltak a jobb szemével. Most megtudhattuk, hogy a bal szeme is megsérült a Gastelum elleni ütközet során. Villanásokat kezdett vele látni a vereséget követő buliban, melyek egy hónapig kitartottak.
 
„Rájötem, hogy nem vakuznak, a szemem csinálja, hogy mindig, amikor balra nézek, látok egy villanást. Még most is ez történik, ha sötét van.” – árulta el Bisping. „Most világos van, így nem látom. Kiborultam, hogy Istenem, nem hiszem el, levált a retina a jó szemeről. Bajok vannak a rossz szememmel, ez így nem lesz jó. Szóval nagyon kiborultam.”
 
Az orvosok retinaleválást diagnosztizáltak a bal szemében és a jobb szeménél is magas volt ennek a kockázata. Ezeket figyelmen kívül hagyva Bisping folytatta a tárgyalásokat, hogy május 17-én Rashad Evans ellen búcsúzzon a sportágtól. A meccs, mint ismeretes, nem került megrendezésre. Bisping vasárnap esti repülőútján, a Journeyman című film hatására jutott véglegesen arra döntésre, hogy szögre akasztja kesztyűjét. (A filmben egy korosodó harcos szenved mentális és fizikai problémáktól, melyek egy karriervégi meccsen szenvedett agyi trauma váltott ki)
 
„Ezt a filmet néztem tegnap este és arra jutottam, hogy nem éri meg.” – mondta Bisping. „Nem éri meg. Úgy értem, mi mást tehetnék? Megnyertem számtalan meccset és a bajnoki övet. Mindent elértem, amit csak el lehet. Mi értelme van korbácsolni egy halott lovat? Nem mintha egy halott ló lennék, de mi értelme lenne? Minden elérhetőt elértem, és szerencsére kihasználva a helyzetemet új ajtókat nyitottam meg. Tudod, tudnod kell mikor kell elsétálni. Lassan 40 éves leszek, most jött el az idő. Szóval mindenek előtt köszönetet szeretnék mondani a feleségemnek. Hihetetlen volt utam minden egyes lépcsőfokánál. A gyermekeimnek. Az édesapámnak. Az édesapám csodálatos volt. És természetesen mindenkinek, aki támogatott az Egyesült Királyságban és azon kívül is. Szóval ennyi. Nagyszerű karrier. Mindenkinek köszönöm.”
 
Bisping 30-9-es mérleggel vonul vissza az MMA-tól. Az ő nevéhez fűződik a legtöbb UFC-s győzelem, a legtöbb UFC-s küzdelem és még sok más rekord.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu