Nagy volt az érdeklődés az idei Eger Kupa iránt!
2011. október 26. 21:34

Nagy volt az érdeklődés az idei Eger Kupa iránt!
Közel százötven indulóval sikeresen rendezték meg hatodik alkalommal az Eger Kupa Nyílt Felnőtt és Junior Harcművészeti versenyt a hevesi megyeszékhelyen, szombaton. A Zen Bu Kan Kempo Eger Kupa iránti érdeklődés pozitív rekordot döntött idén, hiszen a viadal történetében ennyi induló még soha nem volt.

33 klub 148 versenyzője vett részt a VI. Eger Kupán, a versenyszámonkénti nevezések száma pedig elérte a kétszázötvenet. A Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet versenynaptárában fontos szerepet betöltő tornát nem csupán a magas részvételi számadatok, hanem a színvonalas, kemény küzdelmek is jellemezték. Földharcban (Gi és No Gi Grappling), „B", „A" és pusztakezes viadalban egyaránt meg kellett izzadni a dobogós helyezésekért. A tavalyihoz hasonlóan idén is MMA mérkőzések zárták az Eger Kupa programját.

Eger Kupa
Grappling

Nagy Ferenc Jácint főszervező értékelése: „A 2011-es évben hatodik alkalommal rendeztük meg a viadalt, és ez összekapcsolódik azzal, hogy a klub 10 éves jubileumához érkezett ebben az évben. Számunkra ez nagyon fontos, hiszen ez azt jelenti, hogy egy évtized alatt sikerült igen komoly szintre emelni a Zen Bu Kan Kempo oktatását Egerben.„

Eger Kupa
Állóharc

„A versenyen sikerült megvalósítanunk az előzetes elképzeléseinket, miszerint újra magas szakmai színvonalú és népes mezőnyben indulhattak a küzdelemre nevezők, hasonló színvonalú körülmények között. Ráadásul a nevezői létszám minden várakozásunkat felülmúlta."

Eger Kupa
MMA

„Nagyon fontosnak tartom, hogy nem csak a kempo berkeiből érkeztek versenyzők, hanem más stílusok is megmérették magukat, jelentős létszámban, ezzel is bizonyítva a verseny egyre nagyobb népszerűségét országszerte. Remélem, ez a tendencia nem áll meg, sőt folytatódni fog, hiszen még alig ért véget az idei rendezvény, szervezőtársaimmal együtt máris a jövő évi eseményen törjük a fejünket."

                                                                                 Pecsuvácz Péter