Szumó EB: Ezüst és bronzérmek a záró napon
2012. június 19. 21:16

Szumó EB: Ezüst és bronzérmek a záró napon
Jól sikerült a vasárnapi felnőttverseny a magyar szumó-válogatott számára az ukrajnai Lutskban rendezett hivatalos kontinentális bajnokságon. Egyéniben egy ezüst-, csapatban pedig két bronzmedáliát sikerült összehoznia a Rovnyai János és Bárdosi Sándor szövetségi kapitányok által irányított nemzeti együttesnek.
A jövő évi, kolumbiai világjátékok hivatalos kvalifikációs versenyének zárónapján három éremmel gazdagodott a magyar nemzeti együttes. A nők mezőnyében Makai Erika ezüstérmet szerzett a 95 kg felettiek súlycsoportjában. A magyar sportoló attól az orosz Zigalovától kapott ki, aki az aktuális világ- és Európa-bajnok.

Makai Erika ezüstérmes az Ukrajnai Szumó EB-n
Makai Erika a dobogó második fokán

A női csapatversenyben bronzérmes lett a Makai Erika, Kálló Gyöngyi, Fábián Viktória alkotta magyar team, mint ahogy a Kalmár István, Németh Normann, Nunajev Juszup, Valentényi Sándor összetételű férfi csapat is a dobogó harmadik fokára állhatott fel Lutskban.

A magyar férfi csapat bronzérmes az ukrajnai Szumó EB-n
Férfi capatunk az előkelő harmadik helyen végzett

A magyar válogatott összesen egy ezüst- és négy bronzéremmel zárta a rendkívűl komoly szakmai színvonalú ukrán viadalt. A Magyar Sumo Szakszövetség új vezetésének ez volt az első nemzetközi megpróbáltatása. Lacza Ádám Illés elmondta: az előzetes várakozásokhoz képest két éremmel többet hoztak haza a magyar szumósok, éppen ezért elégedett a gárda teljesítményével. Az elnök hozzátette: rengeteg tapasztalattal gazdagodtak az eltelt egy hét alatt és biztos benne, hogy ezek a szakmai információk nagy hasznára lesznek a magyar szumósportnak.

A magyar női csapat harmadik helyen végzett a az ukrajnai Szumó EB-n
A női capat szintén bronzérmes lett

Lutsk, Ukrajna 2012. június 18.