Már kilenc érem a magyarok mérlege
2014. február 10. 20:42

Már kilenc érem a magyarok mérlege
A pénteki három után szombaton újabb hat érmet - hat bronzot - szereztek a magyar fiatalok a lisszaboni kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon. Csapatunk ezzel már az utolsó nap előtt minden idők legjobb eredményét produkálja: korábban ugyanis öt dobogós hely volt a legjobb magyar eredmény a kontinensbajnokságokon.
A portugál fővárosban szombaton a juniorok (16-17 évesek) léptek tatamira. Az eredmények közül kiemelkedik Koch Szabolcs harmadik helye, ő ugyanis formagyakorlatban (kata) végzett éremszerző helyen. Márpedig erre gyakorlatilag négy évtizede várt a hazai karatés társadalom, hiszen a sportág 40 éves magyarországi történetében Koch az első magyar katás, aki nagy világversenyen dobogós helyen tudott végezni!

 

Koch Szabolcs bronzérmes a karate EB-n
Koch Szabolcs bronzérmes

A küzdelmi (kumite) kategóriákban is egymás múlták felül a magyar fiatalok. A lányoknál az 53 kg-os súlycsoportban címvédőként indult Nógrádi Nicoltól, a fiúknál pedig az őszi vb-n bronzérmes, 68 kilós Hárspataki Gábortól számítani lehetett kiemelkedő eredményre, és ők meg is feleltek az elvárásoknak.

 

 

Nógrádi Ncol
Nógrádi Nicol

Az 55 kg-osok között indult Ardai Bálint a kadettek után egy korosztállyal feljebb is bebizonyította, hogy a legjobbak között van a helye, jóllehet, mindössze egyetlen nappal a verseny előtt töltötte be 16-dik életévét, és került fel a juniorok közé. Rajtuk kívül ugyancsak bronzérmet vihet haza György Dániel (76 kg) és Palkovits Nikolett (48 kg), mindketten első ízben állhattak fel a dobogóra ilyen rangos sporteseményen.

Hárspataki Gábor
Hárspataki Gábor

Powerfight: Arawaza ruhák reklám áron!

 

Az Eb utolsó napján az U21-es korosztályé a főszerep, ahol hat versenyzőnk tovább javíthatja a fantasztikus mérleget, köztük a felnőtt Eb-bronzérmes Bartha Nikola és a junior ex-világbajnok Szegedi Döme.


Turák Péter