Rekord nevezés a felcsúti Vlágkupán
2014. március 10. 20:55

Rekord nevezés a felcsúti Vlágkupán
Minden eddiginél magasabb indulói létszámmal rendezték meg a XII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupát a hétvégén, Százhalombattán. A nemzetközi viadalt a Felcsúti Fehér Tigrisek nyerték.
Több mint négyszázan léptek tatamira, ringbe vagy szorítók közé a péntektől vasárnapig tartott XII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupán, Százhalombattán. A rangos nemzetközi tornára a házigazdákon túl orosz, ukrán, lengyel, német, román és szlovák harcosok érkeztek. Klubokra lebontva ez ötvenöt egyesületet jelentett.

Kempo Világkupa, Felcsút, 2014
Formagyakorat

A 2014. évi torna legjobb csapatának a Felcsúti Fehér Tigrisek bizonyultak, akik a szigethalmi Dojo Lovászt és az erdélyi Aladin Hero Team-et utasították maguk mögé. Negyedik az Óbudai Jutsu Kai Kan Dojo, ötödik a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia, hatodik pedig az Újfehértói Tai-Qi Harcművészeti és Diáksport KE lett.

Kempo Világkupa, Felcsút, 2014
Küzdelem

Az egyéni számokat tekintve a legsikeresebb női sportoló Ódor Lili (Felcsúti Fehér Tigrisek) lett, aki szinkron formagyakorlatban, önvédelemben, light- és semi kontakt, valamint chikara kurabe kategóriában sem talált legyőzőre. Ezek mellé két ezüstöt (kata, submission) is begyűjtött a mindössze 11 éves leányzó.

Kempo Világkupa, Felcsút, 2014
MMA

Tóth Károly Imre (Mad Max Kempo Dojo) Világkupa-mérlege öt aranyérem (kata, semi- és light kontakt, chikara kurabe, submission), és egy ezüstszínű medália (fegyveres kata). Ezzel ő lett a torna legeredményesebb fiú versenyzője.

 

„Elégedett vagyok mind a három nappal, az indulók létszáma és a mutatott teljesítmények azt jelzik, hogy sokan érdeklődnek a torna iránt, a színvonal pedig folyamatosan emelkedik." - értékelt Lovász Gábor főszervező.

 

Kempo Világkupa, Felcsút, 2014
Földharc

„Az idei Világkupa abból a szempontból rendhagyó volt, hogy az április 24-26. között, Budapesten rendezendő világbajnokság főpróbájaként is funkcionált. Szerencsére célegyenesben vagyunk, szeretném, ha a Magyar Kempo Válogatott a tavalyi ezüstérmes helyét idén is elérné a vb-n, vagy akár túl is teljesítené azt." - tette hozzá Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke.

 

Kempo Világkupa, Felcsút, 2014
Törés

Kempo Világkupa, Felcsút, 2014
Ringes küzdelem


 

 

 

Pecsuvácz Péter