Augusztus a StrongFirst jegyében
2013. szeptember 01. 15:02

Augusztus a StrongFirst jegyében
A kettlebell és funkcionális edzés hívei nagy izgalommal várták az augusztus közepét, hiszen az év legjobban várt eseményeit rendezték meg a Budakalászi Sportcsarnokban. Két egymást követő hétvégén SFG 1 és SFG 2 vizsga követte egymást ahol a leendő és aktív instruktorok adtak számot tudásukról.
Aki nem látja el sem hiszi milyen erős emberek (köztük sok nő) járkálnak a világban olyan fizimiskával mint az úgynevezett átlagember. Persze egy atléta elég ahhoz, hogy szemügyre vegyük Őket, ahol kiderül, hogy testük minden porcikáját kőkemény izmok borítják, de azért döbbenetes látvány, hogy nem kell szekrényméretűnek lenni hihetetlen nehéz súlygolyók mozgatásához.

StrongFirst szeminárium Budakalászon, 2013
Csoportkép

Mi ebből a tanulság és milyen üzenetet közvetít ennek látványa: TE IS LEHETSZ NAGYON FITT ÉS ERŐS!

StrongFirst szeminárium Budakalászon, 2013
Nyomás két golyóval

Az események két fő instruktora FabioZonin (Master) és Lakatos Péter (Master) voltak, akiket számos kiváló és tapasztalt instruktor segített a vizsga lebonyolításában.

StrongFirst szeminárium Budakalászon, 2013 - Lakatos Péter magyarázza a gyakorlatot
Lakatos Péter volt az egyik fő instruktor

Augusztus16-18. között az SFG 1 vizsga és szeminárium került megrendezésre, ahol a kiváló hangulat mellett egész napos megpróbáltatások várták a jelentkezőket.

StrongFirst szeminárium Budakalászon, 2013
Darvas Rachel - Egy igazán erős hölgy

Mini drámák, ováció, szurkolás és családias hangulat jellemezte ezt a három napot.Kritérium SFG 1 -es vizsgázóknak:A guggolás, szakítás, dupla katonainyomás, törökfelállás, felrántás mellett a rettegett Snatch teszt ( 100 db snatch 5 perc alattférfiaknak 24, nőknek 16 kilós súllyal) és a végén írásbeli teszt helyes kitöltése.

StrongFirst szeminárium Budakalászon, 2013 - Ács Ferenc és Adolf Albert SFG 2 instruktorok
Két kiváló SFG 2 instruktor: Ács Ferenc és Adolf Albert

 StrongFirst Level I - vizsgaanyag

Augusztus 23-25. között az SFG 2-t bonyolították. Itt már haladó instruktorok lengették a kettlebellt. Ehhez a szinthez tudni kellett az SFG 1 teljes anyagát valamint számot kellett adni a Push Press, Jerk, Windmill és Bent Press nyomás technikákból, de témavolt a duplasúlyos szakítás, valamit a talppal felfelényomás is.

StrongFirst szeminárium Budakalászon, 2013 - Fabio Zonin
Fabio Zonin pontosít a helyes technikán

 

StrongFirst szeminárium Budakalászon, 2013
"Ekkora golyóbol egy is sok...."

 

StrongFirst szeminárium Budakalászon, 2013 - guggolás kettlebellel
Guggolás

 

StrongFirst szeminárium Budakalászon, 2013
Egy sikeres vizsgázó, aki örömében a levegőbe emelkedett

 

 

K.T.