Az új Kick-box világbajnok Brazíliába készül
2013. augusztus 13. 19:38

Az új Kick-box világbajnok Brazíliába készül
Az új ISKA Szuper-nehézsúly Kick-box világbajnok Alex Rossi Sao Paulóba készül a következő Szenior WAKO világbajnokságra. Először edzőjével, Massimiliano Solinassal, majd vele beszélgettünk a már megszerzett világbajnoki címről és a következő felkészülésről.
Profight: Kick-box nadrágok kiváló áron!

R: Hány éve töltöd be az edzői szerepet Alex mellett?

Massimiliano Solinas: 2009-től vagyok az edzője és készítem fel bajnokságokra.

R: Hogyan kezdődött az ismeretség?

Massimiliano Solinas: Egy közös ismerősünkön keresztül, aki lehozta Alexet a klubbomba

R: Kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt megrendezésre került az ISKA Kick-box világbajnokság Skóciában, ahol is Alex az akkori világbajnokkal a skót Gary MacLeary-vel került ringbe. A második menetben Alex TKO-val elnyerte az ISKA Szuper-nehézsúlyú világbajnoki címet. Hogyan gondolsz vissza azokra a percekre mint edző?

Massimiliano Solinas: Természetesen egy edző életében egy ilyen pillanat a legnagyszerűbb. A felkészülés remekül ment, annak ellenére, hogy Alex kifejezett erőssége inkább a K1-ben illetve a Muay Thai-ban rejlik. De mint minden egyes felkészülésnél, itt is aprólékosan kielemeztük az ellenfelet és ahogy az eredmény is mutatja, jó munkát végeztünk.

R: Készültök a következő WAKO Kick-box világbajnokságra, ami Brazíliában, Sao Paulóban kerül megrendezésre október első hetében. Heti hány alkalommal van felkészülés és milyen specifikus étrendet kell Alexnek követni ez idő alatt?

Massimiliano Solinas: A felkészülés során heti hat alkalommal van edzés, ami több órát vesz igénybe. Tekintettel az étkezésre, nagyon fontos, hogy csak és kizárólag olyan tápanyagok legyenek elfogyasztva, amelyek elősegítik az izmok hatékony építését. Ami mindenkeppen tilos, az az alkohol és a "junk food".

R: Ha visszatekintesz az elmúlt 4 évre, és azokra az eredményekre amiket eddig közösen elértetek, hogyan látod az elkövetkezendő 5 évet?

Massimiliano Solinas: Úgy gondolom és hiszem, hogy Alexre egy nagyon hosszú és sikerekkel teli sportkarrier vár. Remélem, jók a megérzéseim.

Alex Rossi ISKA kick-box világbajnok edzőjével Massimiliano Solinassal
Győztes csapat: Alex és Massimiliano

R: Alex, másfél hónappal ezelőtt sikerült megszerezned a Skóciában megrendezésre került és az ISKA által fémjelzett Kick-box Szuper-nehézsúlyú bajnoki övet. Mit jelent neked ez a győzelem?

Alex Rossi: Egy nagyszerű érzés. Nagyon elégedett vagyok és természetesen ez a cím egy nagyon kemény munka eredménye.

R: Megünnepelted? És ha igen, hogyan?

Alex Rossi: Igen, természetesen nem hagyhattam ki. A barátaimmal ünnepeltem és jó pár sör társaságában. :)

R: Kick-box, K-1 es Muay Thai nagy része az életednek. Gyerekként gondoltad, hogy ennyire fontos szerepet fog játszani az életedben?

Alex Rossi: Legtöbbünknél ez viccnek indult, így anno nálam is. Végül ez lett belőle...

R: Emlékszel arra a pillanatra, amikor először vetted komolyan?

Alex Rossi: Igen, amikor az első komoly küzdelmemre készültem.

R: Hogyan lepsz túl a félelmeken, mielőtt a ringbe lepsz?

Alex Rossi: A felkészülésre gondolok es arra, hogy mennyi energiát fektettem az edzésekbe.

R: Van olyan akivel kifejezetten szeretnél megküzdeni?

Alex Rossi: Igen, Remy Bonjasky.

R: Miért?

Alex Rossi: A tudása, illetve a tapasztalata miatt.

R: Úgy gondolod, hogy sokat tudnál tőle tanulni?

Alex Rossi: Mindenkitől tudunk tanulni.

R: Egyetértek. Hogyan latod magad az elkövetkezendő 5 évben?

Alex Rossi: Hosszú es sikeres karriert képzelek el magamnak es mindenkeppen el szeretnem érni a csúcsot ebben a sportágban.

R: Egy olyan sportolónak mint neked nem sok szabadidő jut, de ha van is, mivel szereted tölteni?

Alex Rossi: Ha tehetem a barátnőmmel vagyok. Többnyire.

R: Szeptember 28 - Október 6 Senior WAKO Low kick és K1 Világbajnokság Sao Pauló. Sok sikert a felkészüléshez és az ottani szerepléshez. Reméljük, hogy jó hírekkel érkeztek majd vissza amiről szívesen hallanánk egy következő interjú keretein belül.

Massimiliano Solinas: Természetesen mi is reméljük a legjobbakat és nagyon szívesen megosztjuk az ottani tapasztalatainkat.


Toros Katalin