Most a Low-kick és K-1 versenyzőkön a sor!
2013. szeptember 26. 20:58

Most a Low-kick és K-1 versenyzőkön a sor!
Még alig érkezett vissza a magyar kick-box utánpótlás válogatott Lengyelországból, a korosztályos Európa-bajnokságról, máris újabb nagy megmérettetés előtt áll a magyar kick-box sport. Szeptember 28-tól október 6-ig Brazíliában, a Sao Paolo melletti elegáns fürdőhelyen, Guaruján rendezik meg a WAKO low-kick és K-1 szabályrendszerű felnőtt világbajnokságát.
Profight: Boxkesztyűk széles választéka!

Először rendeznek ilyen formátumú nagy eseményt Dél-Amerikában, így érthetően nagy előkészület előzi meg az eseményt. A szervező munkát az egykori remek nehézsúlyú profi világbajnok, Paolo Zorello, a brazil szövetség mostani elnöke koordinálja.

Rehák György
Rehák György

Mivel a VB elég nagy költségeket jelent az Európai országoknak, így érthető, hogy a legtöbb ország csak az abszolút éremesélyes versenyzőit nevezte be. Így is négyszáznál több versenyzőt jeleztek, s köztük találjuk a három magyar résztvevőt, mind a három K-1 szabályrendszerben indul. 60 kg-ban Habash Antoine (Re-Gym), a legutóbbi világbajnokság ezüstérmese lép ringbe, Ő egyben a súlycsoport profi világbajnoka is! 71 kg-ban a rendkívül keményen készülő, full-contact EB bronzérmes Laszák Zoltán (Szigetszentmiklós-Tököl SE) próbál érmet szerezni, míg 81 kg-ban a profi Európa-bajnok Szabó László (Békéscsabai Lakótelepi SE) küzd meg riválisaival. Mind a három fiúban benne van az éremszerzés esélye, tehetségük és szorgalmuk vitathatatlan. A csapatot Rehák György vezető-edző és Vojvoda György versenybíró kíséri majd.

Rehák György szövetségi edző így nyilatkozott indulás előtt.

Laszák Zoltán
Laszák Zoltán

- Hogyan készült fel ez a három versenyző?
- Úgy gondolom, hogy ugyan hosszabban edzőtáborozni nem tudtunk, de Habash Antione-val és Laszák Zoltánnal egy hetes tábort csináltunk. Szabó Laci a TEK versenyen nyert, ott láttam és edzőjének, Hricsovinyi Károlynak elmondtam, miben kellene még javítani.
- Milyen erősségű a mezőny?
- Mindenki csak a legjobbakat hozza ki Brazíliába, lehet, hogy nem 32-es táblákról indulnak majd, de akiket kivisznek, az mind kiváló versenyző. Az amerikai kontinensről szintén a legjobbakat indítják majd, világszínvonalú mezőny várható.

Szabó László
Szabó László

- Számszerűleg tippelne e valamilyen eredményre?
- Szerintem mind a három éremesélyes. Megbízom bennük. Úgy gondolom, versenyzőnk, mind a hárman szerezhetnek érmet is, ezt látom most. Jó formában vannak. Nagyon jól használják nem csak az erejüket, hanem az eszüket is. Kombinatívak, ha kell, tudnak változtatni a harcmodorukon is, ami nagyon-nagyon fontos lehet. Nagyon sajnálom, hogy most csak egy ilyen kis csapattal tudunk kimenni, hiszen sok jó ringes versenyzőnk van, akik éremesélyesek lehetnének, de most erre volt lehetőségünk.

 

Habash Antoine
Habash Antoine

A program egyébként változatos. Szeptember 28-án és 29-én kerül sor a hivatalos mérlegelésre.
30-án technikai értekezlet, sorsolás, bírói konferencia lesz.
Október 1-én, 2-án és 3-án egész nap folynak majd a selejtezők.
Október 4-én tartják a hivatalos megnyitó ceremóniát, ami várhatóan „brazilosan" látványos lesz majd. Utána tervezik a döntők első részét, a két szabályrendszerben, 26 súlycsoportban. Aznap este lesz a hivatalos Sayonara Party, a (búcsú buli) is. 12 párnak, 24 versenyzőnek viszont nem! Ők ugyanis másnap, Október 5-én Sao Polo-ba utaznak be. Este ugyanis televíziós közvetítés keretében küzdik le a 12 döntőt, s zárják be hivatalosan a világbajnokságot!

 

 

Gregor László