Nehézsúlyú Thaibox Reality Thaiföldön - magyar résztvevővel
2013. augusztus 24. 13:11

Nehézsúlyú Thaibox  Reality Thaiföldön - magyar résztvevővel
Óriási lehetőségben lesz része Paulovics Máténak a Re-gym nehézsúlyú harcosának, hiszen részt vehet az Enfusion Live versenysorozat szeptemberben kezdődő Reality show-jában. Magyar harcos elsőként Dániel Éliás, svéd színekben, utoljára pedig a Re-Gym-es Szűcs Barnabás, román színekben szerepelhetett ebben a sorozatban . Most végre egy magyar versenyző, magyar színekben kapott lehetőséget.

A Reality tornáról...

Az Edwin van Os fémjelezte Enfusion Live sorozat talán nem ismeretlen a magyar küzdősport rajongók számára, hiszen vasárnaponként a Viasat6-on (21:00 óra) a Kemény Harcosok Klubja című műsorban hetente követhetik a különböző helyszínek küzdelmeit. Most a holland menedzser újabb reality-t hívott életre a thaiföldi Koh Samui szigetén, melynek házigazdája a Super Pro Samui Gym lesz.
A show most nehézsúlyú versenyzőkből tevődik össze és ebbe az elit gárdába sikerült bekerülnie egy Re-Gym harcosnak, a Rehák György vezette honi él klubból.
A küzdelmek és a vele járó edzések tíz napon keresztül fognak zajlani (szept 07-17) a már jól ismert reality show körítéssel, ahol 18 nehézsúlyú fighter csoprtokra osztva kieséses rendszerben küzdenek majd a bajnoki címért és vele járó pénzjutalomért. A show érdekessége, hogy a csapatkapitányok ezúttal nők lesznek.

 

Paulovics Máté
Reméljük ezt a mozdulatot a jövőben is gyakran láthatjuk Mátétól...

Paulovics Mátéról...


A 25 éves Re-Gym harcos nemcsak kiváló fighter, hanem nagyszerű show-man is. A civil életben szintén remekül megállja a helyét. Sikeres vállalkozó és jól beszél angolul.
Máté képzett harcos, bizonyítja ezt IFMA magyar bajnoki címe (2013 ), WAKO - K1 II. o. Bajnoki címe. Mérlege ( 16 győzelem (13 KO) - 4 vereség). A kiütési arány, ami fight card-ján virít, alátámasztja a "Veszélyes" becenevet, valamint adottságai (194 cm, 115 kg) és tehetsége előrevetítik egy remek pályafutás lehetőségét.
Máté még nem a legjobb magyar nehézsúlyú versenyző, de az akar lenni és ez motiválja a felkészülésben. Támogatói segítséget kap a Super Pro-tól és az Everlast Energy Drink-től.
A Re-Gym szokásos nyári edzőtáborában készül fel, ahol az ország különböző klubjaiból érkező nehézsúlyú harcosokkal tud edzeni.

Paulovics Máté
Máté egyik fő támogatója felszerelésében

(Ismerünk olyan nehézsúlyú, közelmúltban visszavonult kiváló harcost - pédául: Karacs Attila személyében - aki szintén megérdemelte volna, hogy pályafutása során lehetőséget kapjon egy ehhez hasonló show-ban való részvételre. Reméljük, hogy ez a folyamat hosszan tartó lesz és nyitott egyre több magyar harcos előtt aki kitartó munkára és odaadásra képes sportja iránt.)

 

A Re-Gym-ről...


Máté kiváló kezekben van, hiszen a Re-Gym Magyarország elsőszámú Muaythai klubja, ahol hazánk legeredményesebb fighterei pallérozódnak. Szinte minden poszton klasszisok garmadája tevékenykedik, így nem csoda, hogy a WAKO valamint IFMA válogatottban mindig találunk Re-Gym harcost. Komoly és szisztematikus építkezés folyik ebben a műhelyben, melynek fő koordinátora a hajdani acélharcos Rehák György, aki egykoron stadionokat töltött meg stílusával, eredményeivel, majd azt követően a felnövekvő generációk munkáját kezdte irányítani valamint szövetségi kapitányként is tevékenykedik. Hogy edzőként is eredményes azt mi sem bizonyítja jobban, mint tanítványai sikerei: Olyan harcosok nőttek fel keze alatt, mint Vörös Roland 2x-es Thai-box Európa-bajnok, 2x-es K-1 70kg MAX Magyar bajnok vagy Czinke Gábor, Birics Tamás, Oli Márk, Ott Éva akik mind többszörös Magyar bajnokok és számos nemzetközi siker tulajdonosai valamint az új generáció egyik csillaga Habash Antoine, aki első magyarként WAKO Pro -K-1 világbajnoki címet szerzett.


Kisfilm a szabályokról

A résztvevőkről...


Nem akármilyen mezőnybe került bele Máté, hiszen az esemény világszínvonalú, ráadásul többnyire fiatal, sikerre éhes versenyzőket toborzott össze Edwin van Os, akiknek nagy kiugrási lehetőség egy esetleges jó szereplés. A társaság korelnöke a 42 éves holland Wendell Roche, aki az Enfusion Live sorozat -90 kg-os bajnoka és a K-1 nehézsúly klasszis menőivel már találkozott pályafutása során. A 23 éves francia Geatan Sautron szintén esélyes lehet, jelzi ezt kiváló mérlege (28 győzelem - 2 vereség) valamint eredményei, tudniillik 2x-es Thai-box és 2x-es K-1 Francia bajnoknak mondhatja magát. Itt lesz a 25 éves holland Brian Douwes, aki biztosan kiváló harcos hiszen tudjuk, hogy - e nemzet harcosai a világ legjobbjai, így biztosan kemény ellenfél lesz bárkivel is hozza össze a sors, de valójában a 18 fighter közül bárki nyerhet, így Máté is ott van az esélyesek között.

 

A torna résztvevői név szerint:

 

1. Ibrahim Arab (Marokkó)

2. Thomasz Nowak (Lengyelország)

3. Paulovics Máté (Magyarország)

4. Todd Stoute (Kanada)

5. Dzenan Poturak (Bosznia-Hercegovina)

6. Chris Cooper (Írország)

7. Andrew Thomson (Dél-Afrika)

8. Kirk Krouba (Elefántcsontpart)

9. Wendell Roche (Hollandia)

10. Brian Douwes (Hollandia)

11. Matthew Shippen (Anglia)

12. Moises Baute (Spanyolország)

13. Geatan Sautron (Franciaország)

14. Daniel Sam (Anglia)

15. Fatih Cam (Törökország)

16. Micah Terry (Egyesült Államok)

17. Sam Tevette (Szenegál)

18. Razvan Ghita (Románia)

 

A kapitányok névsora:

 

1. Maria Bastasin (Kanada)

2. Ilona Wijmans (Hollandia)

3. Manal Salman (Libanon)

4. Anke Van Gestel (Belgium)

5. Aleide Lawant (Hollandia)

 

Paulovics Máté
Máté akció közben

...És pár rövid kérdés a Re-Gym vezető edzőjének Rehák Györgynek...

 

- Hogyan jött a torna lehetősége egy Re-gym harcos számára?
Egyszerűen. Már régi kapcsolatom van Edwin van Os-sal, hiszen több általa szervezett gálára kért tőlem harcosokat, ráadásul 2010-ben az akkori Enfusion Reality-ben Szűcs Barnát delegáltam, aki kiválóan helytállt az akkori sorozatban.

- Miért pont Mátét küldted az idei megmérettetésre?
Máté kiváló szellemiségű és tehetséges harcos, ez remek megmérettetés lesz számára, valamint egy ilyen tornán az is sokat számít, hiszen Reality show is, hogy a harcos jó kommunikáló érdekes személyiség legyen, ami Máté esetében abszolút helytálló. Ezen kívül egy igazi „ party arc".

- Tehát nem elég csak a harcos tehetsége, de eladhatónak is kell lennie. Ez fő szempont?
Nem fő szempont, mert természetesen itt mégiscsak a harcosok küzdeni tudása számít igazán, de azért nem baj ha egy ilyen eseményen jó a versenyző karaktere és kommunikatív.

- Milyen esélyei lehetnek Máténak a torna megnyerésére?
Szerintem van esélye egy jó szereplésre. Az, hogy valaki megnyerjen egy ilyen sorozatot sok dolognak össze kell állni. Ne legyen sérülése a sorozat alatt, jó párosítás, jó csapat, megfelelő pihenés és még sorolhatnám, de mindenesetre Máté már szorgalmasan készül, így mi tiszta lelkiismerettel fogjuk elküldeni. Ha jó mérkőzéseket vív, akkor már tanul belőle. Jó állomás ez egy sportoló életében, remélem több magyar versenyzőt is ki tudunk juttatni. De a cél az , hogy Máté a lehető legtovább jusson és jó hírét keltse a magyar harcosoknak.

 

K.T.