Nemzetközi Kick-box gála Szegeden
2014. május 16. 08:45

Nemzetközi Kick-box gála Szegeden
Ismét Szegedre figyel a nemzetközi kick-box világ. Több mint 25 ország kiválóságai mérik össze tudásukat. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is rendeznek kick-box világkupát Szegeden. A május 15. és 18. között zajló tornán a sportág elitjével találkozhatnak a nézők. A sportág történetében először a szombati gálamérkőzéseket élő közvetítés keretében is követhetik majd a nézők a világkupa weboldaláról.

„Pénteken főként gyerekmeccsek, szombat este pedig már egy afféle gála várja a látogatókat, ahol a legkiválóbb döntők zajlanak majd a ringben. Lesz egy csapatbajnokság Csehország, Szlovénia, Ausztria és hazánk válogatottja részvételével. Mindent egybevetve, világbajnokokkal tűzdelt mezőnyt láthat majd a közönség a jövő hét végén"
- mondta Német Ferenc, a versenyt szervező Tigers SE elnöke a csütörtökön megrendezett sportági sajtótájékoztatón. Egzotikus országokból, Mauritiusról, Madagaszkárról, és afrikai országokból is érkeznek versenyzők, összesen több mint 25 országból.

„Az is nagy öröm, hogy az ország minden égtájáról érkezett nevezés: Itt lesz a hazai kick-box sport elitje, például versenyezni fog Dancsó Zoltán, hatszoros világbajnok, Szombathely színeiben, Zsarkó Dániel Péter háromszoros válogatott kick-light és lightcontact versenyző, akiért a Hódmezővásárhelyiek szoríthatnak. Szegedről a házigazdákat Kovács Ádám képviseli majd lightcontact szabályrendszerben. De izgulhatunk az ifjonc, 2 éve válogatott Elfater Dávidért is, aki a Szigetszentmiklós - Tököl SE képviseletében érkezik Szegedre. Edzőként pedig békéscsabai Debreczeni Dezső, hétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok egykori versenyző is itt lesz." - mondta Kovács Sándor (Tigers SE), edző, szervező. A szombat esti Geoview Kick-Box Gálán képviselteti még magát a csepeli aranygyáros Halker-KirályTeam is.

 

Kick-box Világkupa Szegeden

„Páratlan években rendezik a világbajnokságokat, páros években az Európa-bajnokságokat, idén tehát Eb lesz. A felkészülésben négy nagy verseny jelenti a főbb állomásokat, így az ír, az osztrák, az olasz és a magyar, azaz a szegedi világkupa. Az európai mezőny ezeken a tornákon tudja felmérni a saját állapotát, másrészt a többi kontinensről is jönnek versenyzők, hogy megnézzék az európai vetélytársakat. A szegedi verseny jelentős pozíciót képvisel a ringben zajló küzdelmek terén, e kategóriában itt lépnek a kötelek közé a legtöbben. Az oroszok, ukránok, beloruszok, skandinávok, a Balti államok, vagy éppen a balkáni térség versenyzői rendszeresen részt vesznek. Közülük is az orosz utódállamok általában a legjobbjaikkal képviseltetik magukat, mert e torna alapján döntik el, kik utaznak az Eb-re, vagy vb-re. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy jó néhány későbbi K1-es sztár lépett már Szegeden a küzdőtérre újoncként" - világított rá a Tisza-parti városban rendezett megmérettetés fontosságára Német Ferenc.

A verseny 2006 óta minden évben egybeesik Szeged Napjával és a Városi Bor és Grill Fesztivállal. Idén először 2014.05.17-én először sportágunk történetében élő internetes gála közvetítés a szegedi Világkupáról, 1,5-2 óra időtartamban. Így a nappalijában ülve bárki megtekintheti Magyarország legjobbjait.

 

A közvetítés programja:
Kezdés időpontja: 2015.05.17. 19.00 www.worldcupszeged.hu

Menete:
-Táncbemutató
-A verseny hivatalos megnyitója
- Lightcontact mérkőzések
- Pointfighting csapatok bevonulása és bemutatása, első csapatbajnoki selejtező
- Első ringes mérkőzés
- Második csapatbajnoki selejtező
- Második ringes mérkőzés
- Csapatbajnoki döntő
- Díjkiosztó

 

További információ:
Kollár Dániel
+ 36 30 218 77 05
kollar.daniel@eqc.hu